dissabte, 1 de juny del 2013

ENCÀUSTICA I CERES


L'encàsutica és una tècnica de pintura que es caracteritza per l'ús de la cera com a aglutinant dels pigments. La barreja té efectes molt cubrents i és densa i cremosa. S'aplica amb un pinzell o una espàtula calenta.
Per fer l'encàustica es necessita diversos pigments, cera, essència de trementina, un pot per escalfar al bany Maria i una cuina.
En un pot al bany Maria posarem un recipient amb una mica de cera i la cobrim amb una mica d'essència de trementina per ajudar-la a diluir-se. Quan la mescla estigi fosa, li posarem una mica de pigment per colorejar i ho barrejarem tot. Quan estigui ben barrejat i tingui la densitat que volem, ja la podrem fer servir, com si fos qualsevol altre tipus de pintura.
Nosaltres, però, farem la pràctica amb ceres (Dacs). Per pintar tenim tota la gama de colors dels dacs. Hem de ratllar sobre un plat una mica de dacs, diluir-ho amb aiguarràs i ja es pot pintar. Es poden barrejar els colors.



He barrejat els colors, tant en el plat (amb dacs de diferents colors), com en el paper. És cert que cobreix molt bé el paper, però requereix molta quantitat de cera: se m'acabava de seguida i n'havia de fer sovint. 
El resultat és molt llampant: els colors molt vius i brillants; la textura és també molt suau.
Aquesta serà la meva última poma?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada